Een domeinnaam verbinden

Gemaakt door Terrance Bendt, Gewijzigd op Sun, 13 Jan 2019 om 01:16 PM op Terrance Bendt

Om een domein met uw website te verbinden, gaat u naar Dashboard en vervolgens naar Domeinen.

Klik op Verbinding maken met een bestaand domein om het veld te openen om een domeinnaam op te geven en klik op Volgende.

Na het toevoegen van het domein zal een scherm met 2 DNS-records verschijnen. Dit zijn de records die u moet toevoegen aan uw domeininstellingen  bij uw domeinprovider.

Elke domeinprovider moet u toestaan deze records aan uw domein toe te voegen. Als u deze niet kunt vinden, kunt u contact opnemen met uw domeinprovider en vragen hoe u deze kunt toevoegen. Ze verbinden uw domein met uw website.

OPMERKING: zorg ervoor dat er geen dubbele records zijn, omdat deze resulteren in een niet correct verbonden domein. U zou slechts één A-record met @ als host / naam en slechts één CNAME-record met www als host / naam moeten hebben

GoDaddy

Hier is een korte handleiding over het toevoegen van de DNS-records als uw domein is gekocht bij GoDaddy.

U zult zien dat alle door u gekochte domeinen zijn vermeld en klik op DNS.

Voeg vervolgens de 2 DNS-records toe vanuit het gedeelte Domein.

Voeg de IP-show toe aan de instellingen en de URL van de website. Nogmaals, zorg ervoor dat er geen andere A- en CNAME-records zijn met dezelfde namen.

Namecheap

Log in op uw Namecheap-account en u ziet alle door u gekochte domeinen, klik op Beheren op het domein dat u wilt verbinden.

Kies dan manage en Advanced DNS om naar de DNS-records-instellingen te gaan. U zult zien dat alle records die u momenteel heeft, zijn op gegeven en onderaan zult u Add New Record zien.

Voeg de respectieve records toe vanuit de domeininstellingen. Namecheap kost meestal meer tijd om de DNS-instellingen te vernieuwen, dus het kan tot 24 uur duren om door te geven.